Artiesten en bands boeken inhuren bij artiestenbureau D.E.A. Produkties


Hoe boek je de leukste artiest?

Hoe boek je de leukste artiest?

Bij een speciale gelegenheid hoort een feestje. En bij een feestje hoort natuurlijk ook wat muziek en gezelligheid. Hiervoor kan je gewoon een cd aanzetten, of een dj inhuren, maar ook zou je een leuke artiest kunnen boeken. Maar hoe doe je dat dan? En waar moet je dan allemaal rekening houden bij het boeken van de betreffende artiest? Hier lees je alles over het boeken van een artiest en waar je rekening mee moet houden.

Welke artiest wil je boeken?

Voordat je kan gaan boeken is het slim om van tevoren te kijken naar welke artiest of artiesten je zou willen boeken. Dit kan je doen door het opzoeken van beeld en geluidsmateriaal van de artiesten waarvan jij denkt dat deze geschikt zouden zijn om op jouw feestje op te komen treden. Mocht je een of meerdere artiesten gevonden hebben die je graag zou willen boeken zou je op de website van de betreffende artiest kunnen kijken waar deze te boeken is.

Het boeken van een artiest

Op de website van de betreffende artiest staat vaak aangegeven hoe het mogelijk is om deze te kunnen boeken. Vaak is het zo dat je dan door wordt gelinkt naar een boekingsbureau of een artiestenbureau die de agenda van de betreffende artiest beheerd. Deze kan je dan ook precies vertellen of de betreffende artiest op de datum van jouw voorkeur beschikbaar is voor een optreden op jouw feestje.

De wensen en de mogelijkheden

Samen met de artiest of het boekingsbureau bespreek je de wensen en de mogelijkheden. Hierin wordt onder andere de duur van het optreden besproken. Hierin is het vaak mogelijk om een boeking doen voor de duur van een half uur tot een avondvullend programma. Dit is belangrijk voor het maken van de factuur. Vaak betaal je voor een half uur een vast tarief en krijg je korting als je de artiest langer laat optreden.

De ruimte en het aantal te verwachten gasten

De ruimte waar het feest gegeven wordt speelt ook een grote rol voor de betreffende artiest. Hier wil het boekingsbureau dan ook graag meer over weten. Ook willen ze graag een inschatting hebben van het aantal gasten dat verwacht wordt op je feestje. De artiest kan zich daar dan op voorbereiden.

Ook is het belangrijk om te weten hoe groot de ruimte is om de geluidsinstallatie neer te zetten. Hierop moeten de boxen aangepast worden. Het is natuurlijk wel van groot belang dat dat allemaal tip top in orde is. Een feest waarbij je weggeblazen wordt door het geluid zou jammer zijn.

De aanwezigheid van geluid

Een artiest heeft behoefte aan een goede geluidsinstallatie welke aan bepaalde eisen moet voldoen. Soms is het zo dat zo een installatie op locatie aanwezig is, maar het kan ook zijn dat dat niet zo is en dan zal de artiest een geluidsman en installatie mee moeten nemen. Het is dan ook belangrijk dat dit goed doorgesproken wordt bij het boeken van een artiest, hiermee voorkom je dat er onverwacht dingen mis kunnen gaan op het gebied van het geluid. Zonder goed geluid heb je geen artiest.

Licht en podium

De aanwezigheid van eventueel licht of podium voor het optreden kunnen ook besproken worden. Soms is het handig om een podium te hebben staan, maar soms is het ook prettiger als de artiest lekker tussen het publiek kan staan. Naast het hebben van geluid is licht ook belangrijk. Een artiest in het donker valt helemaal weg tussen het publiek.

Soms hangt er in een feestzaal al een bepaald soort verlichting, maar als dat er niet is, dan is het verstandig om bij het geluid ook verlichting mee te laten komen, dit zou het optreden en het feest helemaal af maken.

Het repertoire

Een artiest heeft een bepaald repertoire, bij het boeken van een artiest is het belangrijk dat de artiest aansluit bij het type publiek dat er is. Zorg er dan ook voor dat de betreffende artiest liedjes zingt uit een repertoire dat past bij het publiek. Je kan hiervoor altijd je voorkeuren aangeven en verzoeken indienen. De betreffende artiest zal dan laten weten of het mogelijk is om aan de verzoeken te voldoen.

Mocht het feest een bepaald thema hebben dan is het ook goed dit te bespreken. Wellicht dat de artiest het repertoire ook aan zou kunnen passen op het thema van het feest, dan sluit dat helemaal goed aan op elkaar. Bij een 70’s, 80’s of 90’s thema op je feest is het vrij makkelijk om daar de muziek ook op aan te passen met allemaal liedjes uit die tijd.

Pauzemuziek

Ook wordt er afgesproken of er gebruik gemaakt zal worden van pauzemuziek. Dit houdt in dat wanneer de artiest even wat gaat drinken er muziek gedraaid zal worden door degene die het geluid zal doen. Ook is het mogelijk om zelf iemand te verzorgen die de pauzemuziek verzorgd. Dit kan je allemaal overeenkomen bij het boeken van de artiest, het licht en geluid.

De factuur

Als alles wensen en mogelijkheden besproken zijn en er duidelijk is wat er allemaal verwacht wordt van de artiest en het licht en geluid is geregeld wordt er volgens afspraak een factuur opgemaakt. Vaak wordt er om een aanbetaling gevraagd om de boeking definitief te maken. Daarnaast is het belangrijk de hele factuur te voldoen een week voordat de artiest op komt treden.

Dit is vaak iets dat overeengekomen wordt in het contract dat afgesloten wordt. Mocht dit niet het geval zijn dan loop je het risico dat de artiest op de afgesproken dag en datum niet op zal treden omdat dit niet volgens de afspraak is gegaan. Het bedrag van je aanbetaling ben je dan wel kwijt.

Het feest

De dag van het feest is aangebroken. Het geluid is ruim van tevoren aanwezig zodat de gasten daar geen last van zullen hebben. De artiest is ook op tijd aanwezig en zal er voor zorgen dat je feest er een zal worden die je niet snel meer zal vergeten.

Vragen over het boeken van artiesten?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt over een van onze artiesten of ergens anders over. Voor hulp raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice.

Scroll naar boven
Stuur ons een appje!
1
We zijn ook via Whatsapp te bereiken!
Kan ik je ergens mee helpen?