Artiesten en bands boeken inhuren bij artiestenbureau D.E.A. Produkties


Oktoberfest artiesten

Oktoberfest artiesten

De eerste maanden richting de gezelligste tijd van het jaar staan altijd in het teken van nog meer gezelligheid. Tijdens het Oktoberfest, dat oorspronkelijk in Duitsland is ontstaan, staat gezelligheid op één. Mensen komen samen, van het bier wordt genoten en iedereen is traditioneel gekleed. Maar bij een geslaagd Oktoberfest horen de leukste Oktoberfest artiesten. En die artiesten? Die vind je bij D.E.A. Produkties.

Wat zijn Oktoberfest artiesten?

Wie het over Oktoberfest artiesten heeft, heeft het over artiesten die de zaal doen swingen. Deze artiesten weten hoe ze iedereen in beweging krijgen, beschikken in veel gevallen over een prachtige stem en zijn altijd in voor een feestje. In Nederland wordt de vergelijking tussen carnaval en het Oktoberfest met enige regelmaat gemaakt. Het draait bij het Oktoberfest ook om gezelligheid en jezelf verkleden. En ja, het bier drinken mag natuurlijk niet vergeten worden.

Het muziekgenre dat traditionele Oktoberfest artiesten zingen is schlager. Van origine is schlager een Duits muziekgenre, veruit het populairste binnen de Duitse volkszangkunst. Artiesten die zingen op het Oktoberfest, in Nederland of Duitsland, noemt men Oktoberfest artiesten.

Hoe is het Oktoberfest ontstaan?

Het Oktoberfest is al een meer dan 200 jaar een uitzinnig feest. Ooit begonnen om de trouwerij van prinses Theresia en prins Lodewijk te vieren. Inmiddels uitgegroeid tot een (inter)nationaal feest waar horecazaken en organisatoren van evenementen dol op zijn. Het originele Oktoberfest wordt in München gehouden en trekt jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. Het draait maar om één ding: bier.

Ook uit Nederland vertrekken ieder jaar tientallen vriendengroepen richting het zuiden van onze oosterburen. Zij willen de Duitse Oktoberfest artiesten in persoon zien en gaan voor de gezelligheid. Het is een feest op zich waarbij tradities ongekend belangrijk zijn. Zoals eerder besproken draagt iedereen traditionele klederdracht, maar ook het openen van het Oktoberfest kent zijn eigen traditie. De Oberbürgermeister slaat het eerste vat bier aan en roept daarbij ‘o’zapft’, dit betekent dat er is aangetapt en het feest kan beginnen.

Oktoberfest in Nederland

Iets wat in het buitenland succesvol is, daar weten wij Nederlanders wel raad mee. Zo ook met het Oktoberfest. In Nederland zijn er jaarlijks meerdere Oktoberfest artiesten te bewonderen op de feesten die in Nederland worden gehouden. Iets minder traditioneel dan in het zuiden van Duitsland, maar niet minder gezellig. Nederlandse volkszangers wisselen af met Duitstalige artiesten en carnavalszangers.

Oktoberfest artiesten inhuren

Ben jij op zoek naar de leukste Oktoberfest artiesten voor jouw feest? Wij hebben ze voor je. Met tientallen artiesten is D.E.A. Produkties dé partner wanneer het aankomt op het inhuren van artiesten, met name Oktoberfest artiesten vind je in veelvoud bij ons terug.

Onze artiesten zetten de tent op zijn kop, laten bezoekers gezellig hossen en zorgen voor een lach op eenieders gezicht. De artiest maakt de avond, zo ook bij jouw Oktoberfeest. Wie huur jij in?

Vragen over het boeken van artiesten?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt over een van onze artiesten of ergens anders over. Voor hulp raden we je aan contact op te nemen met onze klantenservice.

Scroll naar boven
Stuur ons een appje!
1
We zijn ook via Whatsapp te bereiken!
Kan ik je ergens mee helpen?